Bosbaden

Shinrin Yoku…

Shinrin Yoku

Wist je dat je een bad van het bos kan nemen? In Japan doen ze dat op doktersvoorschrift. Daar heet het ‘Shinrin Yoku’.

Dompel al je zintuigen onder in de geuren, kleuren, geluiden en uitzichten die de natuur je schenkt. Je hoofd wordt stil, je lichaam ontspant, je komt helemaal in het hier en nu.

Ontdek jezelf en de natuur op een nieuwe manier, vol verwondering.

Op stap...

Via eenvoudige oefeningen kom je toe in de schoonheid van de natuur. Je laat je zorgen los, gsm uit; klaar voor een heerlijk bosbad. Stap voor stap wordt het rustig vanbinnen en open je voor de rijkdom en weelde rondom je. Luister naar de vogels, de bladeren in de wind. Sluit je ogen en laat je vingertoppen glijden over een felgroen mosje of een teer twijgje. Leun heerlijk tegen een dikke boom of dij mee met de golven van de zee en de wind… Je laat de natuur helemaal tot je spreken en ontdekt zoveel meer dan je had kunnen denken. Dit stemt tot vreugde, verbinding en geeft zin om de natuur ook iets terug te schenken…

Bosbaden en gezondheid

Onderzoek laat zien dat een goed bosbad onder meer je hartslag en bloeddruk stablilseert, stress vermindert, je immuunsysteem ondersteunt en je gevoel van welzijn vergroot. Je voelt je veel meer geaard, aanwezig in je lichaam met een rustige geest, ook de slaapkwaliteit verbetert. Maar ook je zintuigelijke waarneming, je intuïtie en verbeeldingskracht, creatieve vermogens, … worden getraind.

Verbinding met de natuur

Bosbaden is een eenvoudige en zeer efficiënte manier om de relatie met de natuur te hervinden. Hierdoor vergroot je automatisch het bewustzijn van en de zorg voor je eigen lichaam, want je bent deel van de natuur. Je lichaam is deel van de natuurlijke ritmes en uitwisseling. Je wisselt constant zuurstof en stikstof uit met de bomen. De seizoenen werken op je in. De dag en de nacht, hormonale ritmes, …

De grootste apotheek ben je uiteindelijk zelf.

Wanneer?

Momenteel geen nieuwe data.

Bosbaden kan ook aangevraagd worden als groepsactiviteit. 

Contacteer me bij interesse.

Alle bosbadsessies zijn apart te volgen.

 

Inschrijven: sam@holywell.be of 0489245180

Duinbossen en strand de haan – specifieke locatie na inschrijving.

Bosbaden en Jij

Via je lichaam ben je deel van een groter geheel aan natuurlijke, gezonde ritmes en ordeningen. Moeder aarde.

Je lichaam doet elke dag onvoorwaardelijk werk om jou de mogelijkheid te geven te groeien. De rijkdom en diversiteit in de natuur helpt je bewust te worden van je eigen innerlijke rijkdom, potentie en creativiteit. Inzicht en verbinding met de natuur helpen je om onbevangen nieuwe, harmonische gedachten, gevoelens en keuzes te ontdekken.

Om uiteindelijk te ontwaken voor jouw unieke creatieve potentieel/scheppingskracht. Zo ontdek je, doorheen het contact met de natuur en de gebeurtenissen in je leven, op welke manier jij het best jezelf en je relaties van dienst kan zijn.

Ontdek het mysterie dat je bent, dat het leven is. En werk samen met je lichaamsintelligentie.

Enkele recensies...

“Het was zalig om even de tijd volledig te vergeten en me over te kunnen geven aan het moment. Tijd te nemen om te genieten van de glinstering van een spinnendraad die zachtjes beweegt in de wind…” – S.

“Ik ben er bos-rijker van geworden ” – T.

“Dit zou ik elke week kunnen doen. Sam’s begeleiding maakt het zo eenvoudig om alles even helemaal los te laten. Ik voel me op vakantie. Het kind in me komt weer wakker. Heerlijk. Dankjewel.” – V.

Graag tips, inspiratie en events?

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang jouw bron van vitaliteit maandelijks in je mailbox!